כל אדם, מעל גיל 18, יכול להכין יפוי כח מתמשך, ובתנאי שהוא בריא, וכשיר מבחינה נפשית וקוגניטיבית. אם יש ספק לגבי הכשירות הבריאותית לצורך הכנת המסמך יהיה צורך לקבל חוות דעת רפואית בנושא.
שתי פגישות (לפחות) עם עורך דין, וליבון הנושאים החשובים לכם. נשים דגש על המבנה המשפחתי שלכם, זהות האנשים שתרצו למנות כמיופיי הכח שלכם, רכוש והעדפות אישיות שונות. חשוב לדעת כי כל מי שתרצו למנות יצטרך להגיע גם הוא לחתום על המסמך.
כל אדם בגיר (כלומר מעל גיל 18) יכול להתמנות כמיופה כח. ישנה מגבלה על אנשים בעלי חובות כספיים מבחינת המינוי שלהם לתחום הכספי-רכושי. כמו כן, כל אדם יכול להתמנות כמיופה כח מקסימום עבור 3 אנשים.
בהחלט! אך חשוב ביותר לעשות זאת בצורה נכונה כדי שהמסמך יהיה יעיל ואפקטיבי ביום בו ניזקק להפעלתו.
המסמך מתבטל אם האדם שהכין אותו חוזר לכשירות מלאה, או חלילה, עם הפטירה.
ישנה המלצה של לשכת עורכי הדין לגבי התעריף המומלץ לגבייה עבור יפוי כח מתמשך: עבור יחיד – 5,000 ש"ח בצירוף מע"מ ועבור בני זוג – 7,000 ש"ח בצירוף מע"מ. יחד עם זאת המדובר בהמלצה בלבד, וישנו טווח די נרחב של "מחירונים". ההמלצה שלי היא לפנות לעורך דין מנוסה בתחום אשר ידע לערוך מסמך שישרת אתכם ביום הפקודה, ולא ימצא ריק מתוכן.
כמו בתחום הצוואות – כל תיקון, ולו הקטן ביותר מחייב עריכת מסמך חדש מההתחלה. מכאן, גם החשיבות שהמסמך יהיה אפקטיבי ותואם את המציאות, הדרישות השונות מצד מוסדות שונים (כגון בנקים), ועוד.