"כך תשיגו ביטחון ושקט נפשי לכך שאם חלילה בגלל תאונה או מצב רפואי שהחמיר תאבדו את כשירותכם – אתם תחליטו איך יתקבלו החלטות בעניינים רפואיים, משפחתיים, כלכליים ועוד…"
בעזרת ייפוי כוח מתמשך תוכלו לקבל שליטה על המצב ולקבוע מראש, מי יהיה האדם המוסמך מטעמכם לקבל החלטות בעניינכם בעתיד, ולשרטט ככל הניתן איך יראו חייכם, איך יטפלו בכם ומה יקרה עם רכושכם באמצעות הנחיות מקדימות מראש.
מה זה בכלל?
ללא המסמך הזה, אם תיקלע חלילה למצב של חוסר תפקוד – יהיה צורך למנות עבורך אפוטרופוס. מינוי אפוטרופוס יקר ומחייב פניה לבית המשפט. בנוסף, האפוטרופוס שימונה עבורך יצטרך להגיש דוחות למשרדי האפוטרופוס הכללי, ולא יוכל לבצע פעולות באופן שוטף וקל, אלא תמיד יצטרך לשוב אל בית המשפט לקבלת אישור על כל פעולה ופעולה.
בנוסף, אם אינך כשיר עוד – לא תוכל לבחור בעצמך את האפוטרופוס, ולא תוכל להחליט כיצד יטפלו בך, הן בפן האישי, הן בפן הרפואי והן בפן הכספי.
לכן, כדאי ומומלץ להכין את המסמך הזה מראש, בעוד אתה כשיר וצלול.
נצל את הזכות לקבוע באופן ברור ומדוייק כיצד ידאגו לך בעתיד, ועל ידי מי.
חסוך עלויות וכאבי ראש מיותרים לקרובים שבהם תבחר לטפל בך ובעניינך.
תעצב ותקבע בעצמך איך ידאגו לך מבחינת מקום מגורים, העדפות לטיפולים רפואיים, התייחסות לחשבון הבנק שלך, התייחסות לניהול נכסים, ועוד ועוד.
הגמישות במסמך זה אינסופית כך שיוכל להתאים לכל אדם, ולכל הרכב ומצב משפחתיים, ייחודיים ככל שיהיו.
למי המסמך הזה מתאים?
המסמך מתאים לכולם !
ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי שנכנס לתוקף לאחר תיקון 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. במסגרת התיקון הזה, שבוצע בשנת 2016, ניתנה אפשרות לכל אדם בגיר – כלומר מעל גיל 18 – לקבוע מראש איך יטפלו בך וכיצד יראו חייך במקרה שבו תאבד את כשירותך.
התיקון הזה, התואם את אמנת האו"ם בדבר זכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות, פתח אפשרות נרחבת להחליט על החיים, לבחור, ולעצב את אופן הטיפול שנקבל היה ונאבד כשירות.
מאז התיקון ההעדפה היא שלא למנות לאדם אפוטרופוס אם ישנן חלופות אשר מגבילות פחות את עצמאותו, ולכך ניתנו 2 אפשרויות: יפויי כח מתמשך ואפשרות לקבל תמיכה בהחלטות.
המסמך הזה מתאים לכולם!
למה להשאיר נושאים כה חשובים בידי אחרים ללא כל שליטה?
עדיף להסביר כבר עכשיו מה תרצו, הן בעניינים רפואיים, הן בתחום הכספי והרכושי, והן בתחום האישי והמשפחתי.
אם לא תערכו את המסמך, תישארו עם הליך מינוי אפוטרופוס אם חלילה תאבדו את כשירותכם.
הליך זה הוא מורכב, כרוך במשאבים רבים, זמן וכסף רב.
בנוסף הליך מינוי האפוטרופוס עלול להוביל את משפחתו לסכסוכים מורכבים ועוגמת נפש רבה.
מעבר להתרוצצות של המשפחה והקרובים בסבך הבירוקרטיה המשפטית של מינוי האפוטרופוס, והחובות בהגשת דוח"ות לאפוטרופוס הכללי, הגרוע מכל הוא שכל ההחלטות הקריטיות תתקבלנה ללא כל התחשבות ברצונך שלך. במקרה שכזה מישהו אחר שאינך סומך עליו יקבע מה יעשו עם נכסיך וההון שצברת, וחמור מכך, יקבע היכן תתגורר ועוד. לא תוכל עוד להביע את רצונך האמיתי, ולא תוכל להתקבל כל התחשבות ברצונך.
לכן, ההמלצה שלי היא להכין את מסמך יפויי הכח המתמשך, ולקבוע מבעוד מועד ומראש כיצד תתקבלנה החלטות לגביך, ככל הניתן; איך יראו חייך במצב עתידי בו תאבד את כשירותך לקבל החלטות באמצעות מיופי כוח המקובלים עליך ושהינך סומך עליהם; אנשים שאתה תיבחר לקבל עבורך החלטות בעניינים הרפואיים, הכלכליים, המשפחתיים ועוד.
המסמך הזה, יאפשר לך להיות היחיד שקובע איך יראה עתידך אם חלילה לא תוכל לדאוג לעצמך לבד.
מדובר באפשרות מידתית וראויה יותר ממינוי אפוטרופוס, ולראשונה יש אפשרות לערוך ייפוי כוח מתמשך, המאפשר לך לתכנן את העתיד, לקבוע מי יטפל בך וכיצד – הכל באמצעות מתן הנחיות מקדימות למיופה הכוח.
במה כרוכה הכנת המסמך יפויי כח מתמשך?
לצורך הכנת המסמך יהיה עליך להיפגש כפעמיים (לפחות) עם עורך דין שהוסמך לכך על ידי האפוטרופוס הכללי ולשכת עורכי הדין. את הפגישה הראשונה בהחלט ניתן לבצע גם באמצעות היוועדות חזותית (זום, שיחת וידאו וכדומה). כמו כן, האנשים שאותם תבחר לשמש עבורך כמיופי כח יצטרכו גם הם לקיים לפחות פגישה אחת עם עורך הדין.
עם סיום ההליך של ההכנה, ולאחר החתימה על המסמך – אפקיד אותו באופן מקוון אצל האפוטרופוס הכללי, ולאחר אישור המסמך תוכל להיות שקט ורגוע כי במידת הצורך ישאר רק להפעיל אותו, ולפעול על פיו.
לרוב ההליך מתבצע בסדר הבא:
- פגישה ראשונה שלך איתי
- קבלת רשימת נתונים הנדרשים לצורך הכנת המסמך
- משלוח הנתונים אליי
- קבלת טיוטה ראשונה למסמך
- העברת הערות או תיקונים אם ישנם, וליבון שאלות שיתעוררו אצלך
- גיבוש טיוטה סופית המוכנה לחתימות
- קיום פגישה לצורך החתימה על המסמך
- קיום פגישה עם כל מי שהוזכר במסמך עצמו כמיופה כח או מיודע
- הפקדת המסמך באופן מקוון
- קבלת אישור להפקדה